Натюрморт с грижливо уредена кухня в жълто, единствено оцеляла в апартамент

...
Натюрморт с грижливо уредена кухня в жълто, единствено оцеляла в апартамент
Коментари Харесай

Жълтата кухня. История с руска ракета и прекършеното щастие на едно отделно взето семейство - Свят

Натюрморт с грижливо уредена кухня в жълто, единствено оживяла в апартамент по високите етажи на уцелен от съветска ракета блок в Днипро, се трансформира през почивните дни в нов знак на съветските злодеяния в Украйна.

В неделя се появи и видео в обществените мрежи, показващ живота в жълтата кухня преди руснаците. Кадрите демонстрират живеещо в жилището семейство, което отбелязва следващия рожден ден на едно от децата в фамилията. OFFNews потърси детайлности за самото семейство и за ориста им след съветската офанзива в събота.



Руска ракета унищожи цялостен вход в 9-етажен жилищен блок в Днипро в събота следобяд. 40 часа след удара броят на убитите доближи 35 души, 75 са ранени, 39 са избавени, блокирани по високите етажи или под руините на входа, ориста на 35 жители на блока не е известна към понеделник сутринта. Сред ранените са 14 деца, заяви ръководителят на Днепропетровската военна регионална администрация Валентин Резниченко.

Приятели разпознаха в жилището с жълтата кухня жилището на известния в Днипро треньор по бокс Михаил Кореновски, а още час след гърмежа брачната половинка на Кореновски – фитнес инструкторката Олга Кореновска е качила в инстаграм фотография от интонации блок и дупката на мясото на нейния апартамент. От думите й излиза наяве какво се е случило в съботния ден на 14 януари.

„ Още през вчерашния ден там, където е тази дупка беше моят апартамент, в който аз и фамилията ми преживяхме 9 години… В момента на гърмежа с децата се разхождахме на Булеварда на Славата, а мъжът ми след съревнование се прибра у дома, хапна и трябваше да пристигна при нас… Не съм го виждала от 1 час и доста се надявам, че въпреки всичко е излязъл тогава. Няма връзка с него, няма го измежду живите, няма го и измежду починалите... “, написа Олга. Тя и двете й деца са имали шанс, че сега на удара не са били вкъщи.

В последваща обява отдалеко вижда кухнята си, единственото, останало от фамилното жилище: „ Кухнята ми. А през вчерашния ден сутринта на децата им върших там на закуска обичаните гофрети “, споделя украинката, в очакване да позвъни брачният партньор и Михаил.
Михаил не позвънява и не се появява измежду живите. Тялото му е разпознато измежду починалите, по този начин и не съумял да излезе за срещата със фамилията си, оповестяват от федерацията по бокс в Днипро. Земляците на Кореновски го назовават спортна легенда и доста добър човек, възпитал доста спортисти в града.



„ В този апартамент живееше незабравим човек, Михаил Михайлович Кореновски, аз бих споделил дори човек легенда, който е възпитал доста положителни спортисти, първенци. Моят наследник Фьодор тренираше при него. В петък беше на подготовка. Днес откриха нашия треньор… Царство му небесно и безконечна памет. Остави жена и две деца, които сега на гърмежа са били на улицата и са чакали татко си. Останаха и без татко, и без покрив над главата си “, написа Тарас Иванов, татко на един от възпитаниците на треньора. Близки, познати и боксовата федерация в Днипро събират средства с цел да оказват помощ оживелите от фамилията от жълтата кухня майка и деца.



Маша - Мария Лебед

Сред починалите по време на съветското въздушно нахлуване в събота поданици на входа е 15-годишната танцьорка, деветокласничката от клуб „ Каскади “ Маша Лебед, президент на учебното самоуправление в своето учебно заведение. По време на гърмежа Маша е била сама у дома – майка й била на работа, а брат и на открито и са се избавили, Мария – не. Брат и незабавно след детонацията се втурнал към дома, само че входа им към този момент го нямало. „ Няма я моята 15-годишна супер интелигентна и супер надарена, откачено радостна сестра, ракета улучи блока “, написа сестрата на Маша Алиса Фридман в стори в инстаграм.

„ Ако можеше да види Маша, какъв брой хора са гледали сторито с нейната фотография, какъв брой ваши мнения и дарения има, би споделила „ Брей, че съм се прочула! “. Беше дете с възприятието за комизъм на професионален стендап комедиант. Много обичаше да си прави смешки и смешни фотоси “, написа in memoriam Алиса.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР